fredag 10 april 2009

Påskharen arbetar hårt.

Påskharen glömde inte bort att vi skulle åka bort över påsken. Vilken tur! Efter middagen på skärtorsdagen fick barnen leta äggen som påskharen hade lämnat hos momma innan han hoppade iväg genom skogen...Liv var lite skeptisk och ville först inte komma in och leta men när lillebror hade hittat sitt ägg under en filt i soffan mjuknade även storasyster! Efter lite letande dök hennes ägg upp i leksakslådan!
Långfredagen blev en riktig fikadag. Först till I-L med familj där vi fick känna på en gosig bebismage :) Därefter en kortvisit med ännu mer fika hos moster, och döm om barnens förvåning när det visade sig att påskharen hade lämnat ett varsitt påskägg till dem även där! Fyllda med massor av godis!
Väl hemma hos momma igen råkade Liv hita ett ägg till som det egentligen inte var meningen skulle hittas redan, men men.. En gullig liten kyckling gömde sig där! Nu är Liv riktigt inne i "äggsökarleken" och måste hejdas för att inte hitta lillebrors ägg medan han tar en eftermiddagslur ;)
Snart ska det målas ägg som vi sedan ska tävla med i en äggknäckartävling! En mycket Viktig tradition i den här släkten!

2 kommentarer:

  1. Visst är de för mycket påskägg o godis för barnen denna helg? Men de är inte lätt att säga ifrån heller.

    SvaraRadera
  2. Ja det känns som att hela påskhelgen består av en enda stor sockerkick! Vissa dagar känns det som att det har varit dagens huvudmål, men men tur det bara är påsk en gång om året ;)

    SvaraRadera